Мечтаейки за момента, в който всички кина у нас ще отворят врати

...
Мечтаейки за момента, в който всички кина у нас ще отворят врати
Коментари Харесай

5 от най-красивите киносалони по света

Мечтаейки за момента, в който всички кина у нас ще отворят порти и още веднъж ще можем да се любуваме на обичаните си филми, ви представяме пет от най-красивите киносалони по света. От Мадрид до Лондон тези известни кина ни удивяват както със своя неповторим външен тип, по този начин и със своята история. Разнообразните украшения и истинският дизайн на тези киносалони ги вършат в действителност неповторими и вършат преживяването още по-незабравимо.

Киното Cineteca в Мадрид, в което се прожектират най-много документални филми, е основано през 2011 година и е дело на двама испански архитекти. То впечатлява най-много с киносалона Ацкона, който е украсен с дървена мрежа и прилича плетена кошница. Подобно на него Kino International в Берлин сграбчва вниманието на фена със своя стъклен таван и минималистични дървени украшения. Създадено през 1963 година, киното е част от Световното културно завещание на ЮНЕСКО и носи духа на епохата, в която е строено. Известното амстердамско кино Tuschinski Theater ни впечатлява, както с огромния си киносалон в изчистен промишлен жанр, по този начин и със своята забавна външна фасада.

Няма по какъв начин да пропуснем обичания ни Париж и  Le Grand Rex , което се счита за исторически монумент и може да се похвали с един от най-големите салони в Европа. Завършваме нашата селекция с едно от най-старите лондонски кина –  Electric Сinema . Големият киносалон в бяло и алено е украсен в жанр ар деко, предлага бар, огромни фотьойли даже и канапета, сходни на кревати.

За страдание, скоро няма да ни се отдаде опция да посетим никое от тези места, само че пък не ни пречи да им се насладим даже единствено на фотоси. Вижте галерията! 

 
5 от най-красивите къщи на френски писатели
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР